Zhrnutie

    Ako sme si už povedali, tak udalosti sa používajú vtedy, ak chceme nejaký bežiaci proces nahradiť iným, ale nevieme presne, kedy sa tak stane. Záleží to od ostatných okolností.

    Určite vidíte, že v našom motivačnom príklade, sme použili príkaz skoku. Je to často používaný príkaz v súvislosti s udalosťami. Inak by sledovanie udalosti skončilo po vykonaní príkazov tak rýchlo, že udalosť by nemusela stihnúť nastať.

    Ak existujú ikony pre zvýšenie aj zníženie hodnôt na senzoroch, tak sú uvádzané v tomto poradí cez lomítko. Pri ich vysvetľovaní je zachovaný rovnaký postup. Niekoľko udalostí, ktoré nastávajú na základných senzoroch:

Názov ikony: Start Monitoring for an Event
    Používa sa na sledovanie odpovedajúcej udalosti. Na port s názvom Event musí byť pripojená hodnota udalosti Value of Blue (Red, Yellow) Event. Tým program vie, o ktorú z udalostí ide.
Názov ikony: Stop Event Monitoring
    Zastaví program pre sledovanie všetkých udalostí.
Názov ikony: Event Landing
   Tento príkaz sa nachádza tam, kde program preskočí, keď udalosť nastala. Mala by sa používať vždy ako ukončenie časti, kde danú udalosť sledujete. Hlavne vtedy, ak je tých udalostí viac.
Názov ikony: Set up Mail Event
   Nastaví udalosť na doručenie správy. Táto ikona obsahuje port Events, na ktorom musí byť definovaná odpovedajúca udalosť. Prednastavenou je červená udalosť. Navyše táto ikona musí byť použitá skôr, ako sa začne sledovanie udalosti. Ak sa udalosť vyskytne, tak program preskočí na ikonu Event Land.

Názov ikony: Set up Pressed/Released Event
   Nastaví udalosť na stlačenie/pustenie dotykového senzora. Táto ikona obsahuje port Events, na ktorom musí byť definovaná odpovedajúca udalosť. Prednastavenou je červená udalosť. Ďalším portom je Event Source. Na tento port môžu byť pripojené ikony hodnôt vstupných portov Value of port 1,2,3 alebo hodnoty kontajnerov Value of Red, Blue, Yellow Container alebo hodnota správy Value of Mail. Preddefinovaná je hodnota na vstupnom porte 1 RCX kocky. Navyše táto ikona musí byť použitá skôr, ako sa začne sledovanie udalosti. Ak sa udalosť vyskytne, tak program preskočí na ikonu Event Land.

Názov ikony: Set up Clicks/Toutch and Release Event
   Nastaví udalosť počítania stlačení/stlačení a pustení na dotykovom senezor. Táto ikona obsahuje port Events, na ktorom musí byť definovaná odpovedajúca udalosť. Prednastavenou je červená udalosť. Ďalším portom je Event Source. Na tento port môžu byť pripojené ikony hodnôt vstupných portov Value of port 1,2,3 alebo hodnoty kontajnerov Value of Red, Blue, Yellow Container alebo hodnota správy Value of Mail. Preddefinovaná je hodnota 10 stlačení/stlačení a pustení na vstupnom porte 1 RCX kocky. Okrem týchto portov táto ikona obsahuje aj port Clicks Treshold/TR Treshold. Na tento port sa pripája pole, ktoré určí hodnotu klikov/klikov a pustení, pri ktorej udalosť nastane. Navyše táto ikona musí byť použitá skôr, ako sa začne sledovanie udalosti. Ak sa udalosť vyskytne, tak program preskočí na ikonu Event Land.

Názov ikony: Set up Light/Dark Event
   Nastaví udalosť zvýšenia/zníženia intenzity svetla vzhľadom na zadanú hranicu. Preddefinovaná hranica je 55 na vstupnom porte 1 RCX kocky. Táto ikona obsahuje port Events, na ktorom musí byť definovaná odpovedajúca udalosť. Prednastavenou je červená udalosť. Ďalším portom je Event Source. Na tento port môžu byť pripojené ikony hodnôt vstupných portov Value of port 1,2,3 alebo hodnoty kontajnerov Value of Red, Blue, Yellow Container alebo hodnota správy Value of Mail. Okrem týchto portov táto ikona obsahuje aj port Light Treshold. Na tento port sa pripája pole, ktoré určí požadovanú hranicu, pri ktorej prekročení/rovnosti alebo poklese udalosť nastane. Navyše táto ikona musí byť použitá skôr, ako sa začne sledovanie udalosti. Ak sa udalosť vyskytne, tak program preskočí na ikonu Event Land.

Názov ikony: Set up Increase/Decrease in Rotation Event
   Nastaví udalosť zvýšenia/zníženia otáčok vzhľadom na zadanú hranicu. Preddefinovaná hranica je 16 na vstupnom porte 1 RCX kocky. Táto ikona obsahuje port Events, na ktorom musí byť definovaná odpovedajúca udalosť. Prednastavenou je červená udalosť. Ďalším portom je Event Source. Na tento port môžu byť pripojené ikony hodnôt vstupných portov Value of port 1,2,3 alebo hodnoty kontajnerov Value of Red, Blue, Yellow Container alebo hodnota správy Value of Mail. Okrem týchto portov táto ikona obsahuje aj port Rotation Treshold. Na tento port sa pripája pole, ktoré určí požadovanú hranicu, pri ktorej prekročení/rovnosti alebo poklese udalosť nastane. Navyše táto ikona musí byť použitá skôr, ako sa začne sledovanie udalosti. Ak sa udalosť vyskytne, tak program preskočí na ikonu Event Land.

Názov ikony: Set up Increase/Decrease in Temp (C) Event
   Nastaví udalosť zvýšenia/zníženia tepla vzhľadom na zadanú hranicu. Preddefinovaná hranica je 30 na vstupnom porte 1 RCX kocky. Táto ikona obsahuje port Events, na ktorom musí byť definovaná odpovedajúca udalosť. Prednastavenou je červená udalosť. Ďalším portom je Event Source. Na tento port môžu byť pripojené ikony hodnôt vstupných portov Value of port 1,2,3 alebo hodnoty kontajnerov Value of Red, Blue, Yellow Container alebo hodnota správy Value of Mail. Okrem týchto portov táto ikona obsahuje aj port Temperature Treshold. Na tento port sa pripája pole, ktoré určí požadovanú hranicu, pri ktorej prekročení/rovnosti alebo poklese udalosť nastane. Navyše táto ikona musí byť použitá skôr, ako sa začne sledovanie udalosti. Ak sa udalosť vyskytne, tak program preskočí na ikonu Event Land.

Názov ikony: Set up Increase/Decrease in Container Event
   Nastaví udalosť zvýšenia/zníženia obsahu kontajnera vzhľadom na zadanú hranicu. Preddefinovaná hranica je 1 na vstupnom porte 1 RCX kocky. Táto ikona obsahuje port Events, na ktorom musí byť definovaná odpovedajúca udalosť. Prednastavenou je červená udalosť. Ďalším portom je Event Source. Na tento port môžu byť pripojené ikony hodnôt vstupných portov Value of port 1,2,3 alebo hodnoty kontajnerov Value of Red, Blue, Yellow Container alebo hodnota správy Value of Mail. Okrem týchto portov táto ikona obsahuje aj port Container Treshold. Na tento port sa pripája pole, ktoré určí požadovanú hranicu, pri ktorej prekročení/rovnosti alebo poklese udalosť nastane. Navyše táto ikona musí byť použitá skôr, ako sa začne sledovanie udalosti. Ak sa udalosť vyskytne, tak program preskočí na ikonu Event Land.

    Existujú aj ďalšie typy udalostí. Sú však spojené s inými senzormi alebo so zberom údajov. Preto tu nie sú uvedené.