Zhrnutie

   Komunikácia medzi kockami musí prebiehať tak, že infraporty sú namierené oproti sebe. To však neznamená, že celkovo komunikujú iba dve kocky. Ak máme viaceré kocky, tak môžeme určiť ich poradie buď fyzicky, teda nahráme časti programov do RCX kociek podľa poradia, alebo urobíme jeden štartovací program a programy pre ostatné kocky spojíme do jedného.

   Pri určení poradia pomocou programu, nám pomôžu kontajnery. Pred poslaním čísla v maily, sa teda zvýši obsah kontajnera a toto číslo sa pošle. Druhá RCX kocka načíta doručené číslo do kontajnera a na základe obsahu sa rozhodne, ktorou časťou programu bude pokračovať.

   Rovnako ako jednoduché počítanie sa dajú realizovať aj zložitejšie počtové úkony. Nato nám slúžia kontajnery. Pomocou nich niečo vypočítame a dané číslo pošleme. Na posielanie takto vypočítaných čísel nám poslúžia nasledujúce ikony:

Názov ikony: Empty Container
   Táto ikona nastaví hodnotu v kontajnery na 0. Teda kontajner je prázdny. Na port Container je pripojený modrý, žltý alebo červený kontajner.
Názov ikony: Mail Container
   Táto ikona slúži na načítanie hodnoty z mailboxu do kontajnera. Na port Container pripojíme modrý, žltý alebo červený kontajner. Teda použijeme ikony Blue Container (Red alebo Yellow).
Názov ikony: Send Mail
   Používa sa, ak chceme poslať správu druhej kocke. Na port s názvom Number to send in mail nemôžme pripojiť priamo kontajner. Posielame číslo, teda obsah kontajnera. Nato slúži ikona Value of Blue Container (Red alebo Yellow).
Názov ikony: Loop While Value Of Mail Is Less Than
   Stuptí cyklus opakovania, kým hodnota v doručenie správe je menšia ako špecifikovaná hodnota. Prednastavená špecifikovaná hodnota tohto cyklu je 1. Po tejto ikone musí nasledovať ikona konca príkazu opakovania. Na port Compare to tohoto príkazu, môžeme pripojiť ikonu, ktorá interpretuje hranicu, s ktorou sa porovnáva hodnota v doručeniej správe.
Názov ikony: Loop While Value Of Mail Is Greater Than
   Stuptí cyklus opakovania, kým hodnota v doručenie správe je väčšia ako špecifikovaná hodnota. Prednastavená špecifikovaná hodnota tohto cyklu je 1. Po tejto ikone musí nasledovať ikona konca príkazu opakovania. Na port Compare to tohoto príkazu, môžeme pripojiť ikonu, ktorá interpretuje hranicu, s ktorou sa porovnáva hodnota v doručeniej správe.