metodika výučby programovania

vizualizácia rekurzívnych algoritmov

MAPA STRÁNKY

Osnovy z informatiky

Na stredných odborných školách je informatika povinný predmet s 2-4 hodinovou dotáciou. Téma algoritmizácie a programovania je uvedená ako voliteľná (programovacie jazyky a algoritmizácia), a preto sa nevyučuje na všetkých školách.

Na osemročných gymnáziách je informatika povinný predmet s hodinovou dotáciou. Téma algoritmizácie je povinná. Počas svojho štúdia na tomto type školy by sa mali žiaci naučiť používať aj zložité riadiace štruktúry a údajových štruktúry. Nie je však definované, aké sú to zložité riadiace štruktúry a údajových štruktúry, preto tento výber ostáva na vyučujúcom.

Na štvorročných gymnáziách je informatika povinný predmet, neskôr aj ako nepovinný predmet (pre tých ktorý chcú ísť maturovať z informatiky). Ani v týchto osnovách nie je uvedená rekurzia ako povinná téma.

Úlohy na rekurziu a smerníky boli súčasťou MONITORU - pilotného testovania maturantov v rokoch 2002, 2003, 2004. V týchto úlohách sa vyžadovala hlbšie zorientovanie v danej problematike. Vyžadovala sa znalosť daných typov údajov a algoritmov a schopnosť odladiť program a doplniť zdrojový kód podľa zadaných kritérií.

Zadanie DP
Ciele DP
Harmonogram
Literatúra
   knihy
   www stránky
Dotazník 1
Dotazník 2
Prieskum

Rekurzia

Modrý Drak

modrydrak7@yahoo.co.uk