Zhrnutie

   Pri posielaní mail-ov musíme posielať nejaké číslo. Výber tohto čísla závisí na nás. Ak však nepošleme v maily žiadne číslo tak default hodnota je 1.

   Význam hodnôt v správe je však podstatný pre druhú stranu pri komunikácii. Tá sa na základe doručeného čísla rozhodne, ktorú časť programu vykoná. Tu sa dostávame k príkazu vetvenia na základe poslaného čísla.

   Tento príkaz patrí k podmienkovým príkazom. V programovaní je jednou z najdôležitejších štruktúr. Ikona, ktorá sa používa pri vetvení:

Názov ikony: Mailbox Equal Fork
   Rovnako ako ostatné príkazy vetvenia obsahuje jeden vstup a dva výstupy. K tejto ikone musí byť pripojené pole Numeric constant, v ktorom je uvedené s akou hodnotou sa číslo poslané mailom má porovnať. Je pripojené na port Compare to. Táto ikona ďalej obsahuje dva výstupy. Jeden ako sa doručená hodnota bude rovnať požadovanému číslu( Mail is = ). Druhý, ak sa hodnota nerovná( Mail is not = ).
Názov ikony: Mailbox Fork
   Rovnako ako ostatné príkazy vetvenia obsahuje jeden vstup a dva výstupy. K tejto ikone musí byť pripojené pole Numeric constant, v ktorom je uvedené s akou hodnotou sa číslo poslané mailom má porovnať. Je pripojené na port Compare to. Táto ikona ďalej obsahuje dva výstupy. Jeden ako sa doručená hodnota bude rovnať požadovanému číslu( Mail is > ). Druhý, ak sa hodnota nerovná( Mail is not < or = ).