preskočiť a ísť na hlavný obsah , hlavná stránka , kontaktné informácie , klávesové skratky
Ján Guniš
Záľuby: vysokohorská turistika, horská cyklistika, počítače,

Moje záľuby - vysokohorská turistika

Som vášnivý vysokohorský turista organizovaný v Slovenskom vysokohorskom turistickom spolku Čím vyššie, čím dlhšie, čím náročnejšie, tým lepšie. Mám rád hory, neporušenú panenskú prírodu a horské ticho, v ktorom počuť tlkot vlastného srdca. Mám rád náročné výstupy, už menej nekonečné zostupy. Mam rád túry kde dlhé hodiny nikoho nestretnem a môžem sa nerušene kochať krásou okolia. Fascinuje ma pohľad na nekonečnú rozmanitosť prírody. I keď moja práca vyžaduje skôr presnosť a determinovanosť, nikdy sa nenasýtim nepravidelnosťou a variabilnosťou, ktorú je schopná vymyslieť len príroda. Štíty a doliny Vysokých Tatier sú miestom, kde čerpám životnú energiu. V tiesňavách Slovenského raja relaxujem. Moje oči a duša oddychujú na hrebeňoch Čergova.

Neviem sa dočkať chvíle, keď sa zoznámim s Poloninami. Západné Tatry - Roháče, Nízke Tatry na mňa ešte len čakajú. Mojím snom je pozrieť sa na svet z dvojvrchola Kaukazského Elbrusu.

Svoje skúsenosti a nadšenie pre turistiku rád prenášam aj na ďalších. Môžete ma stretnúť len tak niekde na kopci alebo ako inštruktora vysokohorskej turistiky 2. kvalifikačného stupňa na letných a zimných kurzoch vysokohorskej turistiky.

© 2006 Ján Guniš, aktualizované: 26. 8. 2016 o 08:24 | Prehlásenie o prístupnosti